Author Topic: Capitolul Adolescenta  (Read 7046 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ngr

  • Administrator
  • *
  • Posts: 1599
  • coach
    • Mugur's Bodybuilding
  • No.: 34
  • Position: RB
Capitolul Adolescenta
« on: July 19, 2013, 09:30:18 am »
Adresez aceste ganduri celor care sunt in cea mai frumoasa perioada a vietii, adolescenta, cat si celor mai mici ce sant in copilarie, cat si celor mai mari dar care mai au posibilitatea sa traiasca clipe asemanatoare:

"Eu cred ca toate lucrurile ar trebui facute la timpul lor. Poate ca e ultima data cand va intalniti cu prietenii cei mai buni. Sunteti in pragul lumii mari.Inca un pas si veti patrunde in lumea mare. Veti deveni alti oameni, cu alte preocupari. Intamplarile voastre se vor strecura in amintire. Si poate in clipe mai linistite vi se vor infatisa, dar atunci nu vor avea decat puterea sa va induioseze. Va fauriti acum, aici amintirile."

In vremurile nu foarte demult, tinerii aveau vise si preocupari ca atare: le placea aventura alaturi de prietenii lor cei mai buni, expeditii, excursii, tabere, la munte, la mare, in paduri, in pesteri.

Ce fac tinerii din ziua de azi? Se intalnesc cu prietenii si butoneaza telefoanele, facebook-ul si jocurile, chiar daca sunt unul langa altul in aer liber. Apoi intra in casa unde la fel, pe net, feisbuc si jocuri virtuale. Se angajaza in job-uri de sezon sub pretextul "crizei", a lipsurilor financiare. Si in alte vremuri erau lipsuri, mai mari decat acum, nu aveai ce sa mananci la propriu si nici de unde sa procuri.
Dar ca sa pleci cu gasca la munte nu-ti trebuie bani cum repede te grabesti sa afirmi. Tinerii faceau autostopul la tiruri, ba luau pe cele de Izvorul Minunilor ce ii ducea tocmai pana in apuseni. Nu-ti mai trebuie decat un cort, care e imposibil sa nu-l gasesti printre cunostintele tale, cateva conserve de 1 leu bucata de la supermarket si gata expeditia (cu 10 lei). Unde e aventura in ceea ce faceti voi astazi ? In "distractiile" voastre ?
In muncile sezoniere pe care le faceti, patronul sau managerul va rapesc mai tot timpul, va sug toata energia, nu ii intereseaza deloc viata voastra personala, nu mancati la timp, nu va odihniti, va rupeti de la activitatile voastre dragi (poate un sport de performanta ce-l practicati, poate altceva), va streseaza cu ideile lor, poate chiar cu tipete si insulte, si la sfarsit va plateste un rahat, cu care sunteti fericiti ca aveti puterea sa va cumparati ce? Un telefon modern cu care sa stai iar si sa-ti irosesti viata pe net, in virtual? Asta e calea ce v-ati ales-o?

Aveti tot timpul din lume sa va faceti griji, sa va stresati, sa munciti si sa faceti bani. Asta e o alta etapa ce va veni foarte curand, mai curand decat ar trebui. Insa voi o grabiti si pe asta, o anulati pe cealalta, cea in care ar trebui sa va faceti amintiri, sa deveniti niste exemple pentru cunoscutii vostrii mai mici in varsta, sa fiti niste eroi pentru ei, modele, care au faurit ceva: au facut un sport de performanta si au ajuns sa cucereasca titluri (campion judetean, national, etc), au cutreierat creasta muntilor cutare intr-o expeditie de 4.5 zile, au organizat un concurs de atletism printre pustii din cartier la o iesire in natura, sau un concurs de inot, viteza, rezistenta, rezistenta sub apa, lungime pe sub apa, cu ocazia unei intregi zile petrecute la plaja cu gasca.

Aceste lucruri va vor face completi, va vor face sa va simtiti impliniti, sa visati (dar sa visati la lucruri marete, nu la chestii materiale fara valoare alta decat materiala, gen telefoane, masini, etc).

Este o vreme pentru fiecare lucru ! Acum e vremea sa .... sa te arunci cu capul inainte, sa gresesti, sa cuceresti, sa te simti bine alaturi de cei dragi, sa faci nebunii. Nu va veti mai intalni cu ea. Sunteti intr-o clipa din cea mai sincera si cea mai frumoasa imaginatie a lumii: copilaria ! Nu o irositi !
« Last Edit: July 19, 2013, 09:36:46 am by negrishor »