Post reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:
In ce oras activeaza Sharks ?:
Ce forma are mingea cu care joaca Sharks ?:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: ngr
« on: March 31, 2022, 08:06:39 am »

Nu mai stati mai pe telefoane in sala de fitness!
Nici nu va dati seama cat de mult conteaza asta pentru progresele care le aveti acolo.
Ca sa ai progrese la sala trebuie sa iti doresti extrem de mult asta. Dar am vazut eu care e gradul de pasiune din ziua de azi. Exemplu:
"-Mami, am facut 18 ani, vreau si eu sa imi iei masina!
-Nu putem mami caci e scumpa si nu avem atatia bani!
-Ok"
 :o
In momentul in care folosesti telefon in pauzele de antrenament, mai ales daca conversezi cu alte persoane pe social media, gandul tau nu e in sala e acolo, in alta parte. Va garantez ca e aproape egal cu zero antrenamentul in aceste conditii, cu gandul zburat in alta parte. Trebuie sa te gandesti unde vrei sa fii cu adevarat in acel moment: in sala sau in alta parte. Daca ai prefera mai mult sa fii in alta parte decat sa iti faci antrenamentul in sala, mai bine nu te mai chinui, caci mai devreme sau mai tarziu vei abandona din cauza rezultatelor slabe si a greutatii acestui stil de viata.
Posted by: ngr
« on: November 13, 2021, 07:50:31 am »

    Sunt unii oameni carora le place sa isi rezolve singuri problemele si de aici sa invete lucruri noi, sa stie sa faca cat mai multe, sa stie mai multe. In partea cealalta sunt unii oameni carora le place sa fie ajutati: sa le faca altcineva (eventual ca se pricepe mai bine) treburile. Acestia din urma in general sunt oamenii care “au conexiuni”, cunosc multi oameni, eventual cel putin cate unul din fiecare bransa. Si acesti oameni au un mare har: sa stie pe cine sa apeleze pentru orice problema. Si sa mai “ajute” si pe altii, tot cu relatiile lor. Eventual tot acestia din urma sunt foarte buni “telefonisti”. Imediat dau telefon. Tot din randurile lor sunt alesi sefii in zilele noastre. Ei rezolva orice. “Stai sa sun pe X si se rezolva!” Si fac o mare treaba toata viata! Si au realizari marete! Tot timpul sun ocupati, vorbesc la telefon.
    Sunt foarte curios cand situatiile devin extreme, calamitati, supravietuire, care categorie este mai castigata? Daca nu mai ai semnal la telefon caci am fost atacati si nu mai functioneaza sitemul de comunicatii? Ramai pe intuneric ca nu stii sa legi 2 fire? Sau sa bati un cui in 2 scanduri o sa stai cu ploaia in casa?

    Cred ca in momentul vietii in care devii adult, trebuie sa iti pui aceasta intrebare: Eu din care categorie mi-ar place sa fac parte? A celor care au nevoie de ajutor toata viata? Sau a celor care se descurca singuri in majoritatea situatiilor?
Posted by: ngr
« on: October 06, 2021, 01:26:59 pm »

In Romania:
In momentul in care cineva te deranjeaza cu ceva si tu ii atragi atentia sau ii spui cu frumosul, el nu reactioneaza niciodata, nici macar unul, cu “scuze” sau “imi pare rau”. El te va “incaleca” caci “are drepturi”, ceva de genul “ce te intereseaza pe tine, ba?” Asta din cauza ca vorbitul frumos te pune pe tine intr-o pozitie umila si pe el intr-o pozitie superioara, simte slabiciunea si cum nu are educatie ca sa raspunda la politete cu aceeasi moneda, are teren liber in fata sa intre cu cizmele pline de noroi pana in sufragerie.
Strike one! De fapt e a doua, caci prima e gresala initiala cu care a deranjat. Cateodata astept si pana la a 2-a, ca poate isi da seama. Dar de zeci de ani de cand se intampla asta, m-am saturat sa ii dau personajului atata credit. Schimbam foaia imediat dupa ce nu reactioneaza cum ar trebui la prima observatie. Si atunci vede ca poate a gresit...
Posted by: ngr
« on: June 18, 2021, 08:47:59 am »

Preambul:
In urma reamenajarilor din municipiul Constanta, sensuri unice, locuri de parcare, anularea unui sens pe bd. Tomis, facand loc in bataie de joc la 2 benzi speciale de autobuz, 2 linii dintre care una (42) nu mai este de actualitate (ducea calatorii in zona comerciala Tomis Mall, zona moarta actualmente), trece un autobuz la 2-3 minute. Zona nu se aglomera niciodata de masini sa fie nevoie de acele benzi speciale.
Ce efect a avut acest lucru? Canalizarea intregului trafic din zona de sud, Poarta 2, spre nordul orasului doar pe o singura starda, Mircea cel Batran, care este o strada simpla, nu un bulevard. Deci aglomeratie mare in mod normal si calvar la orele de varf.

Situatie:
Strada Mircea cel Batran, segmentul cuprins intre Capela Militara (Spitalul Judetean) si eMag. Sens unic, 2 benzi de circulatie, o banda cu locuri de parcare pe stanga, semne de oprirea interzisa pe tot segmentul.
La semaforul de la Capela se face verde, se pleaca la vale pe 2 benzi si 50m mai jos, in fata magazinului Profi, o masina din coloana de pe banda I opreste ca cineva din dreapta (de obicei sotia) sa coboare la magazin, ba mai zaboveste putin sa isi ia din portbagaj sacosile. Tot fluxul de pe banda I este blocat, in loc sa treaca 30 masini pe banda I in cele 30 secunde de verde al semaforului, trec 5-6, unele raman si blocheaza intersectia dupa ce se face rosu.
Legislatia permite acest lucru, este regulamentar. Insa deranjul provocat celor din jur este de neconceput, este prea mare.
Bunul simt ne indeamna sa gasim un loc de oprire pe stradutele laterale din spatele blocurilor, unde sa parcam si sa mergem 100-200m pana la magazin sau daca doar lasam pe cineva, sa ne continuam drumul din acea locatie, chiar daca suntem nevoiti sa facem manevre in plus cateva stradute ocolitoare si sa asteptam un pic la prioritate ce trebuie sa o acordam cand revenim pe artera principala.
In fond cel care are nevoie acolo trebuie sa se deranjeze, sa astepte, sa ocoleasca. Nu sunt obligati alti 30-40 de participanti la trafic sa astepte, sa intarzie, pentru el, sa consume carburant aiurea.
In final e vorba de proportie, 1 la 30-40 ceea ce ar trebui sa ne indemne sa nu abuzam de drepturi, cand evident deranjam in jur si mai ales pentru ce scop!
Nu mai spun ca situatia se complica cand unul de pe banda 2 opreste ca doreste sa parcheze pe stanga, regulamentar, caz in care s-a blocat toata artera pentru 30 sec.
Posted by: ngr
« on: June 18, 2021, 08:09:19 am »

Situatie:
Parcare cu locuri delimitate de dungi de vopsea pe asfalt. Masina parcata corect intre dungi pe primul loc. Urmatoarea masina parcata neglijent cu rotile pe dunga, limitand sau impiedicand accesul pe locul adiacent (nr3). Locuri libere in continuarea celor doua.

Posibilitati:
A.   Urmatoarea masina care parcheaza nu tine cont de dungi si parcheaza la o distanta normala de cea pusa incorect, calcand si el pe urmatoarea dunga de delimitare. Este foarte probabil ca urmatorii care vin sa perpetueze aceasta practica, parcand la o distanta normala ce ii permite sa coboare si sa urce din masina.
B.   Urmatoarea masina care parcheaza, sa foloseasca al 4-lea loc, in mod corect, parcand echidistant fata de dungi. Este foarte probabil ca urmatorii care vin sa parcheze corect, intre dungi, pentru ca spatiul dintre masini ii permite sa urce si sa coboare nestingherit din masina.

Analiza:

In ambele situatii:
-   avem functionalitate, oamenii pot urca si cobori din masini fara a intampina dificultati.
-   se asigura totodata si siguranta masinilor impotriva zgarieturilor facute cu usile masinilor invecinate.
-   se pierde un singur loc, in cazul A se pierde ultimol loc din randul de parcare fiindca nu o sa mai incapa acolo o masina; in cazul B se pierde locul nr.3

In cazul A avem o parcare cu masini asezate haotic, cand mai pleaca una, doua raman spatii nenormate care indeamna la folosire haotica si pe urmatorii care sosesc. Nu se poate identifica vinovatul initial, fiindca toti ceilalti se vor scuza ca nu au avut ce face si au ales functionalitatea, pe buna dreptate.

In cazul B avem o parcare ordonata, nu conteaza cine pleaca si cine vine, functionalitatea nu este afectatape o perioada indelungata. In plus avem si o indicatie evidenta a celui care a gresit, lucru care s-ar putea sa il educe ca urmatoarea data sa fie mai atent, caci el este vizibil singurul care a procedat incorect.

Concluzie:
Daca ati tras o invatatura din aceasta situatie, inseamna ca nivelul dvs. de logica si cel de bun simt sunt la cote satisfacatoare cel putin, lucru pentru care va multumesc!P.S. Va urma