Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Multimedia / Re: Filme
« Last post by ngr on October 07, 2021, 02:35:04 pm »
No Word for Worry
cloud
2
General / Re: Haideti sa ne civilizam si sa ne educam !
« Last post by ngr on October 06, 2021, 01:26:59 pm »
In Romania:
In momentul in care cineva te deranjeaza cu ceva si tu ii atragi atentia sau ii spui cu frumosul, el nu reactioneaza niciodata, nici macar unul, cu “scuze” sau “imi pare rau”. El te va “incaleca” caci “are drepturi”, ceva de genul “ce te intereseaza pe tine, ba?” Asta din cauza ca vorbitul frumos te pune pe tine intr-o pozitie umila si pe el intr-o pozitie superioara, simte slabiciunea si cum nu are educatie ca sa raspunda la politete cu aceeasi moneda, are teren liber in fata sa intre cu cizmele pline de noroi pana in sufragerie.
Strike one! De fapt e a doua, caci prima e gresala initiala cu care a deranjat. Cateodata astept si pana la a 2-a, ca poate isi da seama. Dar de zeci de ani de cand se intampla asta, m-am saturat sa ii dau personajului atata credit. Schimbam foaia imediat dupa ce nu reactioneaza cum ar trebui la prima observatie. Si atunci vede ca poate a gresit...
3
General / Re: Haideti sa ne civilizam si sa ne educam !
« Last post by ngr on June 18, 2021, 08:47:59 am »
Preambul:
In urma reamenajarilor din municipiul Constanta, sensuri unice, locuri de parcare, anularea unui sens pe bd. Tomis, facand loc in bataie de joc la 2 benzi speciale de autobuz, 2 linii dintre care una (42) nu mai este de actualitate (ducea calatorii in zona comerciala Tomis Mall, zona moarta actualmente), trece un autobuz la 2-3 minute. Zona nu se aglomera niciodata de masini sa fie nevoie de acele benzi speciale.
Ce efect a avut acest lucru? Canalizarea intregului trafic din zona de sud, Poarta 2, spre nordul orasului doar pe o singura starda, Mircea cel Batran, care este o strada simpla, nu un bulevard. Deci aglomeratie mare in mod normal si calvar la orele de varf.

Situatie:
Strada Mircea cel Batran, segmentul cuprins intre Capela Militara (Spitalul Judetean) si eMag. Sens unic, 2 benzi de circulatie, o banda cu locuri de parcare pe stanga, semne de oprirea interzisa pe tot segmentul.
La semaforul de la Capela se face verde, se pleaca la vale pe 2 benzi si 50m mai jos, in fata magazinului Profi, o masina din coloana de pe banda I opreste ca cineva din dreapta (de obicei sotia) sa coboare la magazin, ba mai zaboveste putin sa isi ia din portbagaj sacosile. Tot fluxul de pe banda I este blocat, in loc sa treaca 30 masini pe banda I in cele 30 secunde de verde al semaforului, trec 5-6, unele raman si blocheaza intersectia dupa ce se face rosu.
Legislatia permite acest lucru, este regulamentar. Insa deranjul provocat celor din jur este de neconceput, este prea mare.
Bunul simt ne indeamna sa gasim un loc de oprire pe stradutele laterale din spatele blocurilor, unde sa parcam si sa mergem 100-200m pana la magazin sau daca doar lasam pe cineva, sa ne continuam drumul din acea locatie, chiar daca suntem nevoiti sa facem manevre in plus cateva stradute ocolitoare si sa asteptam un pic la prioritate ce trebuie sa o acordam cand revenim pe artera principala.
In fond cel care are nevoie acolo trebuie sa se deranjeze, sa astepte, sa ocoleasca. Nu sunt obligati alti 30-40 de participanti la trafic sa astepte, sa intarzie, pentru el, sa consume carburant aiurea.
In final e vorba de proportie, 1 la 30-40 ceea ce ar trebui sa ne indemne sa nu abuzam de drepturi, cand evident deranjam in jur si mai ales pentru ce scop!
Nu mai spun ca situatia se complica cand unul de pe banda 2 opreste ca doreste sa parcheze pe stanga, regulamentar, caz in care s-a blocat toata artera pentru 30 sec.
4
General / Haideti sa ne civilizam si sa ne educam !
« Last post by ngr on June 18, 2021, 08:09:19 am »
Situatie:
Parcare cu locuri delimitate de dungi de vopsea pe asfalt. Masina parcata corect intre dungi pe primul loc. Urmatoarea masina parcata neglijent cu rotile pe dunga, limitand sau impiedicand accesul pe locul adiacent (nr3). Locuri libere in continuarea celor doua.

Posibilitati:
A.   Urmatoarea masina care parcheaza nu tine cont de dungi si parcheaza la o distanta normala de cea pusa incorect, calcand si el pe urmatoarea dunga de delimitare. Este foarte probabil ca urmatorii care vin sa perpetueze aceasta practica, parcand la o distanta normala ce ii permite sa coboare si sa urce din masina.
B.   Urmatoarea masina care parcheaza, sa foloseasca al 4-lea loc, in mod corect, parcand echidistant fata de dungi. Este foarte probabil ca urmatorii care vin sa parcheze corect, intre dungi, pentru ca spatiul dintre masini ii permite sa urce si sa coboare nestingherit din masina.

Analiza:

In ambele situatii:
-   avem functionalitate, oamenii pot urca si cobori din masini fara a intampina dificultati.
-   se asigura totodata si siguranta masinilor impotriva zgarieturilor facute cu usile masinilor invecinate.
-   se pierde un singur loc, in cazul A se pierde ultimol loc din randul de parcare fiindca nu o sa mai incapa acolo o masina; in cazul B se pierde locul nr.3

In cazul A avem o parcare cu masini asezate haotic, cand mai pleaca una, doua raman spatii nenormate care indeamna la folosire haotica si pe urmatorii care sosesc. Nu se poate identifica vinovatul initial, fiindca toti ceilalti se vor scuza ca nu au avut ce face si au ales functionalitatea, pe buna dreptate.

In cazul B avem o parcare ordonata, nu conteaza cine pleaca si cine vine, functionalitatea nu este afectatape o perioada indelungata. In plus avem si o indicatie evidenta a celui care a gresit, lucru care s-ar putea sa il educe ca urmatoarea data sa fie mai atent, caci el este vizibil singurul care a procedat incorect.

Concluzie:
Daca ati tras o invatatura din aceasta situatie, inseamna ca nivelul dvs. de logica si cel de bun simt sunt la cote satisfacatoare cel putin, lucru pentru care va multumesc!P.S. Va urma
5
Meciuri si intalniri / Games & Encounters / Sharks @ Titans, april 3, 2021
« Last post by ngr on March 19, 2021, 07:12:36 am »
Pe 3 aprilie 2021 va avea loc intalnirea amicala dintre Constanta Sharks si Bucharest Titans, am inteles ca la Giurgiu, pe stadionul Dunarea Port.
In aceasta ordine de idei, cine poate veni cu masina, ca sa putem asigura transportul echipei acolo?
Combustibilul este platit de club. Va rog cei care va oferiti, scrieti si tipul masinii, numar locuri, tipul de combustibil.
Multumim.
6
General / Re: 2%
« Last post by ngr on March 01, 2021, 07:30:25 am »
Multumim lui Dragos pentru o fisa 2%!
7
General / Re: Aniversari !
« Last post by Marius Nicolae on February 14, 2021, 05:47:25 pm »
La mulți ani, Adi!
8
General / Re: Aniversari !
« Last post by robertv on February 14, 2021, 03:51:55 pm »
La mulți ani!
9
General / Re: Aniversari !
« Last post by gabi on February 14, 2021, 08:43:05 am »
La mulți ani, Adi!
10
General / Re: 2%
« Last post by ngr on February 08, 2021, 02:37:25 pm »
Multumim lui Stefan care a adus 2 fise.
Pages: [1] 2 3 ... 10